A G1 Intézetben lehetőséget nyújtunk a dietetika szakterület bevonására, amely elengedhetetlen támogató szakterülete az orvoslásnak. Szakemberünk támogatást nyújt a megfelelő étrend kialakításában, ami hozzájárulhat pácienseink gyorsabb gyógyulásához és a hosszú távú egészség megőrzéséhez.
A szakszerű dietetikai konzultáció segít az egyéni táplálkozási célok elérésében, javítja az életminőséget, támogatja a gyógyulási folyamatokat és elősegíti a hosszú távú egészséges életmód fenntartását. Klinikánkon képzett dietetikusunk modern tudományos alapokon nyugvó megoldást kínál, figyelembe véve az egyéni igényeket és élethelyzeteket.
A dietetikus szakértője a helyes étrend kialakításának. Személyre szabott tanácsokkal látja el a pácienseket, legyen szó súlycsökkentésről, krónikus betegségek kezeléséről vagy éppen speciális diéták megvalósításáról.
Mire nyújtunk megoldást?
- tanácsadás az egészséges táplálkozáshoz megelőzés céljából;
- túlsúly és elhízás kezelése;
- szív- és érrendszeri megbetegedések;
- gyomor- és bélrendszeri betegségek (epebetegség, gyomor- és nyombélfekélyek, gyulladásos bélbetegségek, székrekedés, divertikulózis);
- egyéb anyagcsere-betegségek (pl. köszvény);
- pajzsmirigyproblémák.
Szülészet és dietetika
A terhesség alatt a megfelelő táplálkozás létfontosságú az anya és a magzat egészségének megőrzéséhez. A dietetikus segíthet a kismamáknak az optimális testsúly megőrzésében, a terhességi cukorbetegség megelőzésében és kezelésében, valamint a szükséges tápanyagok, vitaminok (például folsav, vas, kalcium) bevitelének biztosításában. Emellett szoptatás alatt is fontos a megfelelő étrend, ami biztosítja a baba számára a szükséges tápanyagokat.
Gasztroenterológia és dietetika
A gasztroenterológiai betegségek (például irritábilis bél szindróma, Crohn-betegség, colitis ulcerosa, reflux) esetén a táplálkozás kulcsszerepet játszik a tünetek enyhítésében és a betegség kezelésében. A dietetikus segít az étkezési szokások módosításában, az étrend összeállításában, amely csökkenti a panaszokat, és elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését. Egyénre szabott diétákkal javítható az életminőség, és megelőzhetők a súlyosabb szövődmények.
Kardiológia és dietetika
A szív- és érrendszeri betegségek, például a magas vérnyomás, a szívkoszorúér-betegség és a magas koleszterinszint kezelésében a táplálkozás rendkívül fontos. A dietetikus olyan étrendet állít össze, amely csökkenti a kockázati tényezőket, mint a telített zsírsavak és a túlzott sóbevitel, valamint növeli a szívbarát élelmiszerek fogyasztását. Az étrend változtatása jelentősen hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez és a kezelés eredményességéhez.
Dietetikai árlista
Megnevezés | Ár |
Tárczy Virág | |
tanácsadás (75 perc) | 29 000 Ft |
kontroll tanácsadás (60 perc) | 25 000 Ft |