A női egészségért!

Emlő ultrahang

Komplex emlővizsgálat

A legnagyobb biztonságban akkor érezhetjük magunkat, ha vizsgálódásra minél több módszert vetünk be. A komplex emlővizsgálat szűrésre az elérhető legnagyobb pontosságot adja, hiszen ilyenkor a tapintásos vizsgálat mellett több képalkotó eljárást is alkalmaz a radiológus szakorvos. A röntgen mammográfia mellett 3D tomoszintézis képeket is készít, majd ultrahang képalkotással is megvizsgálja a melleket és a körülöttük „élő” nyirokcsomókat is.

A komplex emlővizsgálat sokkal biztosabb eredménnyel zárul, és sokkal korábban lehet általa „elcsípni” bármilyen, akár súlyossá válni képes elváltozást is.

Ugyanis, a manuális vizsgálat mellett, mindegyik képalkotó eljárás is másképpen lát és mást képes láttatni. A négy módszernek más-más előnyös tulajdonságai vannak, amiket az orvos így maximálisan tud kihasználni – a páciens érdekében.

 

Míg egy elváltozás az egyikkel jól kirajzolódik, addig a másikkal rejtve marad – vagy akár félrevezető képet ad – még a sasszemű diagnoszta számára is.

A módszerek meghatározzák a felismerés pontosságát is. Például, a tapintásos vizsgálattal csak nagyobb, kemény vagy fájdalmas elváltozást ismerhetünk fel, míg a röntgennel vagy az ultrahanggal azt is, amelyik sokkal kisebb vagy lágy, így nem kitapintható, és nem jelzi jelenlétét fájdalommal. De még a különböző képalkotó eljárások is nagy különbségekkel képesek pl. a különböző korú, típusú szöveteket átlátni.

Az orvosi vizsgálatok így már sokkal korábbi fázisukban ismerhetnek fel elváltozásokat. Ez pedig a gyógyulás esélyeit és a gyógyítás lehetőségeit döntően határozza meg. Az alkalmazható terápiák körét is nagyban tágítja: legtöbbször lehetővé teszi akár gyógyszeres kezelések vagy kevéssé megterhelő beavatkozások hatékony bevetését. A nagy megterheléssel járó műtéti vagy pl. kemoterápiás- és sugár-kezelések is a rendszeres, és minél pontosabb orvosi szűrővizsgálatokkal kerülhetőek el vagy finomíthatóak, enyhíthetőek.

Összefoglalva: a komplex emlővizsgálatban alkalmazott különböző eljárások kiegészítik és erősítik egymást. Ennek haszna a sokkal biztosabb eredmény, sokkal pontosabb diagnosztika, sokkal megnyugtatóbban.

Részletek a viszgálatokról:

Emlő ultrahang   Mammográfia, tomoszintézis

Foglaljon időpontot!

Foglaljon online 0−24!

Egyeztessen telefonon nyitva tartási időben!

Kérdése van?

Telefonáljon nyitva tartási időben!
Recepciónkon mindenre választ kap.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. bármikor!
Tegye fel nyugodtan kérdéseit, vagy kérjen visszahívást!

Ismerje meg specialistánkat!

Dr. Monori Erika, radiológus főorvos, emlődiagnosztikai specialista

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.