A női egészségért!

Mit kaphat a pszichológustól?

A személyes konzultációk alkalmával szükséges lehet lelkünk, életünk egy-egy titkos, esetleg szégyellt részletét fedetlenül megmutatnunk. Nincs miért aggódnunk, a pszichológus empátiával, elfogadóan, partnerként és – főleg – a titoktartás kötelezettségével dolgozik. Ennek ellenére előtte is csak bizalommal, szimpátiával tudunk megnyílni.

Az ismerkedést Sárközi Zsuzsa pszichológusunk kezdi, személyes vallomásával.
Üljön nyugodtan közelebb!

„Pályafutásomat biológusként kezdtem, első munkahelyem a gyógyító szakma felé terelt, ahol hamar megfogalmazódott bennem, hogy igazán jó segítővé akkor válhatok, ha nemcsak a testi, hanem a viselkedést, a kapcsolatokat és az életutat meghatározó érzelmi, lelki működést is megismerem. Napjainkban már nem kérdés, hogy a test és a lélek szorosan összefügg, a kettő együttes működése alkotja az egészet: az embert.

Úgy gondolom, hogy mindenki képes változni, változtatni, ha igazán akar, csak meg kell találnia hozzá a megfelelő utat és segítőtársakat.

Szeretem a lélekbúvár kifejezést, hiszen egyik régi „szerelmem” a búvárkodás, így saját élményeim alapján mondhatom, hogy a belső munka olyan, mint egy igazán jó merülés: hosszas készülődés, elszánás után óvatosan, lépésről-lépésre merülünk lelkünk legmélyebb rétegeibe, ahol mindig találunk valami érdekeset, izgalmasat, várhatnak minket kalandok, küzdelmek, miközben megtalálhatjuk azt a gyöngyszemet, amit mindannyian magunkban hordunk, és amit érdemes a felszínre hoznunk, hogy segítse életünket.

Munkámban kiemelkedően fontosnak tartom a bizalmat, a szeretetteljes légkört, a teljes odafordulást, empátiát és a feltétel nélküli elfogadást. A szakmai etika szabályait mindig szem előtt tartva, a legjobb tudásom szerint segítem a hozzám fordulókat. Nincs tökéletes ember, problémamentes élet és mindenkinek mást jelent a jó vagy rossz, a szép vagy csúnya, a helyes vagy helytelen. Hivatásomnak azt tekintem, hogy hozzásegítem a klienseimet ahhoz, hogy megismerjék magukat, rálássanak életükre, történetükre, és az önismeret mélyítésével képesek legyenek a változásra - ezáltal kihozzák a legjobbat abból, amijük van, elérjék vágyott céljaikat és így harmóniában, testi és lelki egészségben élvezhessék életüket. A konzultációk során nem kész válaszokat és tanácsokat adok, nem tudom „receptre felírni” a megoldást, de kérdésekkel, felvetésekkel, visszajelzésekkel segíthetek megtalálni azt. Számomra a siker az, ha a hozzám forduló a közös munkánk gyümölcseként idővel már magától is észreveszi az összefüggéseket, meglátja a megoldáshoz vezető utat és egyedül is képes végig menni ezen az úton.

A várandós időszak különösen kedves számomra, nagyon szívesen és nagy szeretettel dolgozok együtt kismamákkal. Pontosan emlékszem a saját gyermekeimmel töltött várandós időszakokra, a sok könyvre, amit buzgón elolvastam - hátha megtalálom valahol a biztos útmutatást; a sok kedves és segítőkész tanácsra - amelyek néha teljesen ellentmondtak egymásnak; a kis listámra a kérdéseimmel, amit minden várva várt várandós gondozásra vittem magammal - de a válaszok mindig újabb és újabb kérdéseket hoztak. Igazán sokat segített volna, ha egy független és pártatlan szakemberrel rendszeresen át tudom beszélni és gondolni az éppen aktuális kérdéseket, növelve magabiztosságomat, csökkentve szorongásaimat. Az iskolában sok mindent megtanulunk, de azt, hogy mit is jelent szülőnek lenni, azt nem, pedig az élet egyik legcsodálatosabb, de egyben a legnehezebb kihívása az, hogy elég jó szülőkké váljunk. Nos, a gyermeket váró kismamák elindulnak ezen az izgalmas és életre szóló úton, amelyen nagy örömmel és legjobb tudásommal szegődöm melléjük kísérőnek.”

Sárközi Zsuzsa bemutatását ezen a linken találja.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.