A női egészségért!

Miért pszichológushoz forduljunk?

Természetes, hogy testi panaszainkkal orvoshoz fordulunk. Viszont azt, hogy lelki problémáik megoldásához szakembertől kérjenek segítséget, még napjainkban is kínosnak érzik vagy éppen szégyellik néhányan. Úgy gondolják, hogy beszélgetni a barátaikkal is tudnak, és egyébként is számukra furcsa a nehézségeiket egy idegennek elmondani. Szerencsésebb esetben ...

Igen, szerencsésebb esetben családtagjainkkal, kollégáinkkal és barátainkkal meg tudjuk beszélni gondjainkat. A hozzánk közel álló emberek azonban elfogultak velünk kapcsolatban, kötődnek hozzánk, bevonódnak a helyzetbe, szubjektív véleményt mondanak, ami talán csak átmenetileg segít.

A pszichológus viszont objektíven tudja áttekinteni az aktuális gondjainkat, összefüggéseiben látja életünket és a titkainkat is megőrzi. Nem szimpatizál jobban senkivel, nem befolyásolják a közösen megélt emlékek, érdekek, így egy független, pártatlan szakember tényleges segítséget adhat. A konzultációk során a pszichológus nemcsak „ül és hallgat”, hanem folyamatosan figyel és gondolkodik, megjegyzi a részleteket, valójában komoly szellemi munkát végez. A szakember széleskörű ismereteit felhasználva igyekszik olyan személyre szabott kérdéseket, felvetéseket megfogalmazni, olyan terápiás eljárásokat alkalmazni, amelyek új megvilágításba helyezik a problémákat, mélyítik az önismeretet és ezzel a megoldás felé lendíti, segíti kliensét.


 

A pszichológia fejlett, „érett” tudomány. Az utóbbi évszázadban óriásit fejlődött, a XX. században pedig már csaknem természetessé vált az alkalmazása. Itt megtudhatja, Mikor forduljunk pszichológushoz? 

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.