A női egészségért!

Hüvelyi problémák megoldása LIPOGEMS® kezeléssel

Lipogems® kezelésA menopauzát megelőző, illetve annak beállta utáni időszakban a stressz-inkontinencia, a hüvelyszárazság, hüvelyi athrophia, a hüvelyi sav−bázis egyensúly felborulása, a hüvelyfal elvékonyodása, sok nő életében állandó diszkomfort-érzéshez, súlyosabb esetben fájdalmakhoz, ezáltal az intim együttlétek akár teljes feladásához is vezethet. Számos nemzetközi szakmai publikáció és klinikai vizsgálat eredménye szerint a Lipogems®eszközzel végzett zsírátültetés hatékonynak bizonyult a felsorolt problémák kezelésében.

LIPOGEMS® nőgyógyászati kezelés

Dr. POP Andrea szülész, nőgyógyász szakorvos, háta mögött több mint kétezer szülés levezetésével, nőgyógyászati műtéteket is végez. Kiemelten fontosnak tartja a női kismedencei szervek egészségét, a menopauza okozta változások helyreállítását, páciensei életminőségének javítását. Évek óta kiváló eredményekkel végez női intim egészséget célzó lézeres kezeléseket a nemi szervek területén kialakuló diszkomfort-érzés megszűntetéséért.

A Lipogems® szettel végzett saját sejtes beavatkozással egy újabb természetes és hatékony alternatívát tud ajánlani azon pácienseinek is, akiknél a lézeres műtét nem végezhető el vagy nem hozott megfelelő eredményt. Ezen kívül a lézeres kezelés eredménye is jelentősen javulhat, és a tapasztalatok szerint bizonyos esetekben nincs szükség további fenntartó kezelésekre, ha páciens zsírátültetéses kezeléssel kombinálva kapja

Zsírátültetéssel gyógyulni?

A zsírszöveteket már az ókorban is használták a gyógyászatban, korabeli feljegyzések szerint a sebek gyorsabban, hatékonyabban gyógyultak, ha a hiányzó szövetállományt sérült saját kimetszett zsírszöveteivel pótolták. 2010 óta pedig tudományos tényként kezelhető, hogy a zsírszövet nagy számban tartalmaz olyan regeneratív tulajdonsággal bíró, úgynevezett mezenchimális sejteket, amelyek hatékonyan támogatják a szervezet öngyógyító képességeit. A zsírszövetből kinyerhető regeneratív sejtek megfelelő alternatívái a csontvelőben található regeneratív sejteknek, ugyanakkor kinyerésük lényegesen kisebb fájdalommal jár.

2016 óta Magyarországon is elérhető a Lipogems® eszközzel végzett zsírátültetéses beavatkozás. Az eszközt, amelynek alkalmazásával a páciens saját sejtjeinek köszönhetően, idegen anyag bejuttatása nélkül gyógyulhat, még 2010-ben Olaszországban szabadalmaztatták, az eltelt időben világszerte többezer sikeres beavatkozást hajtottak végre a használatával.

A Lipogems® által előállított szövetállomány felhasználásával végzett eljárás egyik előnye, hogy minimálisan invazív, akár helyi érzéstelenítéssel is végezhető, körülbelül egy órás beavatkozás. Mivel a páciens a saját sejtjeit kapja vissza, nem tapasztalható kilökődésed reakció, a beavatkozást pedig gyors regeneráció követi.

Hogyan történik a beavatkozás Lipogems® eszközzel?

A sebész a szükséges zsírszövetet legtöbb esetben a páciens hasfalából távolítja el, egy egészen kicsi bemetszésen keresztül. Majd a Lipogems® szett segítségével, kémiai módosítás nélkül, kizárólag steril sóoldatot és szűrőket használva fizikai behatásoknak veti alá, hogy kinyerje a beavatkozáshoz szükséges anyagot. Miután a Lipogems® használatával mikrofrakturálta, a regeneratív tulajdonságokkal rendelkező sejteket is tartalmazó tiszta szövetállományt, egy vékony tű segítségével pontosan oda tudja visszainjektálni, ahová szükséges, hogy a regeneratív folyamatok beinduljanak. Ennek hatására a kötőszöveti, kollagén termelő sejtek megszaporodhatnak, a hüvelyfal megvastagodhat, megerősödhet, rugalmasabbá válhat, és a húgyhólyag alátámasztásával csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti az inkontinenciát, és a hüvely elváltozásait.

A beavatkozás, amelynek végeztével a páciens saját lábán távozhat − mindösszesen körülbelül egy órás, a regenerációs folyamatok azonnal elindulhatnak, 3−4 hét elteltével a legtöbb esetben már érezhető a javulás, de a regenerációs folyamat hosszú távú, hatásai évekig fenn állhatnak.

A Lipogems® használatával több ezer sikeres beavatkozás történt egyéb, például az ortopédia, vagy a plasztikai sebészet területén is.
Nőgyógyászati alkalmazása Magyarországon elsőként a Róbert Károly Magánkórházban indult el.

Az eddigi nemzetközi klinikai tapasztalatok és szakmai publikációk azt igazolják, hogy a legfőképpen mentpauza alatt jelentkező problémák, mint például a stressz inkontinencia, sérülékeny vagy atrophiás hüvelyhám stb., a legtöbb esetben sikeresen kezelhető a Lipogems® eszköz alkalmazásával végzett saját sejtes beavatkozással.

Ki végzi a Lipogems® kezelést?

G1 Intézetben forduljon dr. Pop Andrea szülész-nőgyógyász szakorvoshoz, aki a Róbert Károly Magánkórházban végzi a kezelést.
Előzetes konzultációra foglaljon időpontot a doktornő rendelésére!

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.