A női egészségért!

Testünk megfigyelése

Figyeljük meg, és tanuljuk meg értelmezni testünk jeleit! Értsük meg, mit akar üzenni, és alkalmazkodjunk! Így sokkal egészségesebb és teljesebb életet élhetünk.

Teste megfigyelésével, a rögzített adatok változásai alapján Ön is biztosabbá teheti termékenysége szabályozását, a kiképzett orvos pedig pontosíthatja panaszai diagnosztikáját, célzottabbá teheti kezeléseit is.

A Creighton megfigyelő módszer a NaPro kiértékelő technológiával együtt, a FEMM pedig önállóan alkot ilyen rendszert.

 

Nem újdonság, hogy a női szervezet módszeres megfigyelése nagymértékben támogathatja a fogantatást – vagy ellenkezőleg, annak szabályozását. Sőt, számos nőgyógyászati panasz diagnosztikáját és kezelését is.
Ma tudományosan kifejlesztett, bevált módszereket alkalmazhatunk – szakemberek segítségével –, amelyek egymást kiegészítve, rendszerben működnek.
Középpontjukban a nő áll, bevonva őt a gyermekvállalási vagy gyógyítási folyamatokba.

Kiknek és mire ajánljuk a Creighton-modellt és a NaPro technológiát-t?

Gyermekvállalás elősegítésére:

 • mindenkinek, aki gyermekvállalás előtt áll;
 • 35 alattiak, akiknél már legalább egy éve nem következett be terhesség;
 • 35 felettiek, akiknél már legalább 6 hónapja nem következett be terhesség;
 • akiknél a terhesség bekövetkezett, de a terhesség többször nem maradt meg (ú.n. habituális vetélésen estek át).

Fogamzás szabályozásra:

 • mindenkinek, akik fogamzásgátló helyett fogamzás szabályozást alkalmaznának;
 • azoknak, akik teljesen természetes módszert szeretnének;
 • a katolikus egyház által elfogadott módszert keresőknek.

Nőgyógyászati problémák diagnosztikájára és kezelésére:

 • rendszertelen ciklus;
 • PCO szindróma;
 • endometriózis;
 • petefészek ciszta, visszatérő petefészek ciszta;
 • egyéb nőgyógyászati panaszok.

A Creighton módszer

A Creighton módszer egy megfigyelési eljárás. A teendőket speciálisan kiképzett Creighton oktatók tanítják be a hölgyeknek, akik aztán a ciklusuk során különböző objektív paramétereket vizsgálnak, és vezetnek egy külön erre a célra tervezett táblázatban.
A nők ezáltal részeseivé válnak saját testi működésük követésének, és tudatosabban tudnak részt venni az esetleg szükséges gyógyító folyamatokban.
Dr. Thomas Hilgers amerikai szülész-nőgyógyász fejlesztette ki 40 évvel ezelőtt, majd írta le az omahai Creighton Egyetemen. Azóta is ennek a tökéletesítésével, további kutatásával foglalkozik.

Várandósság elkerülése természetesen

A Creighton módszer segítheti a párokat a fogamzás elérésében vagy elkerülésében attól függően, milyen életszakaszban vannak.
Nincs szükség a szervezet természetes ciklusának elnyomására (pl.: fogamzásgátló tablettákkal), mert a módszer használata 99,6%-os biztonságot nyújthat. Aki egyszer megtanulja a módszert, mindig tisztában lehet fogamzó képessége napi állásával.

A Creighton módszer előnyei

 • Természetes,
 • hatékony,
 • megbízható,
 • könnyen elsajátítható,
 • orvosilag ellenőrzött,
 • standardizált.

Hogyan tudja Ön is elsajátítani a Creighton módszert?

Creighton oktató segítségével, aki a megfigyelés és az adatok rögzítésének módszerét tanítja meg Önnek.
A Creighton–NaPro tengely egyik legnagyobb előnye a kiválóan képzett oktatói háttér. Kemény, több hónapig tartó kiképzésen válhatnak Creighton oktatóvá a szakemberek, így mindannyian felkészültek arra, hogy a lehető legjobban és leginkább személyre szabottan tanítsák be a hölgyeket a pontos megfigyelésre és a helyes kiértékelésre.

NaPro technológia

A NaPro technológia a Creighton modellen alapuló orvosi diagnosztika és kezelés összefoglaló neve. Ez a módszer a diagnosztika és gyógyítás során a nőgyógyászat, a sebészet és az endokrinológia legmodernebb eszközeit alkalmazza, kombinálja. A NaPro technológiában jártas orvosok a Creighton módszerrel nyert adatokkal pontosíthatja a diagnózist és a terápiát.

A FEMM rendszer

Ebben a rendszerben is mélyen gyökerezik az élet tisztelete. Nem csak a születendő gyermek életének a tisztelete, hanem a tisztelet a saját testünk felé, a termékenységünk felé.
A Termékenységi Oktatás és Orvosi Menedzsment (Fertility Education and Medical Management – FEMM) ugyanolyan természetes nőgyógyászati módszer, mint a fent részletezett, ugyanolyan célkitűzésekkel. Nagy hangsúlyt fektet a hormonális eltérések hátterének feltárására és a célzott kezelésre.
Applikáción is elérhető a FEMM keretében megfigyelt adatok rögzítésére szolgáló táblázat. Használatával az adatok el is küldhetők a FEMM orvosnak. Az applikáció leírásokkal is segíti a rendszer megismerését, de nem helyettesíti az oktatói hátteret.

Ön is közelebb kerülhet saját testéhez, módszeres megfigyelésével megértheti jeleit, és ha panasza van, fontos információkhoz juttathatja a különlegesen kiképzett orvost.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.