A női egészségért!

Meddőségi laborvizsgálatok

Az egyedi laborvizsgálatok nélkülözhetetlenek és fontosak a meddőség, sikertelen terhesség okának keresésében. A G1 Intézet – saját laboratóriuma és speciális női profilja révén – gyorsan és felkészülten végzi mindezeket, egy helyen. Az otthonos, családias légkör pedig biztosítja a kényelmet és nyugalmat egyaránt.

G1-Intezet-Hatso-varoA mintavételt és csaknem az összes speciális laborvizsgálatot is helyben végezzük el. A minta szállításából adódó hibák (pl. pontatlan eredmény vagy ismételt vizsgálat) esélyét ezzel sikerrel minimalizáljuk.

A legtöbb vizsgálat eredménye 1-2 munkanapon belül elkészül.
A leletet e-mailben közöljük. Így azért Önnek vissza sem kell fáradnia hozzánk, elég szakorvosának az e-mailünkből kinyomtatva átadnia. (Tapasztalatunk szerint mindenhol elfogadják így, de javasoljuk az egyeztetést kezelőorvosával.)

Vizsgálatainkat mindenki számára végezzük, függetlenül attól, hogy kezelőorvosa a G1 Intézetben vagy másutt rendel-e.
Azonban előnyt jelent, ha a szakorvos a G1 Intézet specialistája. Hiszen a terápiák hatékonyságát segíti, hogy kezelőorvosunk és laboratóriumi szakembereink között házon belül van lehetőség személyre szabott konzultációra, leletértékelésre páciensünk kivizsgálása során.

G1-Intezet-Mosdo

Mintavétel

A G1 Intézet rendelői komfortosak, családias légkörűek. A vérmintákat percek alatt levesszük, vizeletminta vételére igen kulturált mellékhelyiségeinkben van lehetőség. A kenetvételt képzett szakorvosaink elvégzik szükség esetén.
Annak érdekében, hogy ne várakoztassuk Önt, kérjük a megfelelő időpontot egyeztesse a G1 Intézet recepcióján a (06-1) 437-0297 telefonszámon!

A nő laborvizsgálatai

A női szervezet működésének kivizsgálása során a leggyakoribb elemek a következők.

Onkológiai szűrővizsgálat:
cytológiai laborvizsgálat (az évente szokásos nőgyógyászati szűrővizsgálatban is ezt végzik). [lelet: 2 hét]

Bakteriológiai szűrővizsgálat:
STD (nemi úton terjedő fertőző betegségek) vizsgálata – genitális váladék tenyésztés (STD I/a): általános bakteriológia + gomba + kenet vizsgálat. [lelet: 1 hét]

Rutinvizsgálatok („nagyrutin”):
• általános vérvizsgálat; [lelet: 1 munkanap]
• általános vizeletvizsgálat. [lelet: 1 munkanap]

Endokrinológiai vizsgálatok:
speciális női hormon vizsgálatok: FSH, LH, ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron, prolaktin. [lelet: 2 munkanap]

Pajzsmirigyfunkciós vizsgálatok:
TSH, T3, T4, anti TPO. [lelet: 2 munkanap]

Szénhidrát anyagcsere vizsgálatai:
• vércukor-, inzulinszint mérés; [lelet: 2 munkanap]
• inzulinrezisztencia alap- és terheléses vizsgálatai. [lelet: 2 munkanap]

Véralvadással kapcsolatos vizsgálatok:
• PLT, APTi, Ti; [lelet: 1 munkanap]
• Leiden mutáció V faktor vizsgálata. [lelet: 1 hét]

Fertőzések vizsgálata:
TORCH II. vizsgálat (kórokozók: Toxoplazma, Rubeóla, Citomegalovírus, Herpeszvírus). [lelet: 1 hét]

Kromoszóma-hibák vizsgálata – kariotipizálás:
Ez a vizsgálat a szülők sejtjeiben lévő kromoszómák mennyiségét és alapvető felépítését vizsgálja. Felderíti a nagyobb kromoszóma töréseket, törött darabok áthelyeződéseit is.[lelet: 4−5 hét]

Immunológia vizsgálatok:
• Teljes alloimmun panel
• Természetes ölősejt (NK-sejt) vizsgálatok
• Citokin dominancia vizsgálatok

Az immunológiai diagnosztikai vizsgálatainkról és a kezeléseinkről részletesebb leírást itt talál: Meddőségi immunológia

G1-Intezet-Eszkozok

Férfiak kivizsgálása

A férfiak kivizsgálása Intézetünkben az ondó – közelebbről a reprodukcióhoz elengedhetetlen spermium – vizsgálatain alapul.

Spermiumvizsgálat:
makroszkóposan és mikroszkóposan vizsgáljuk az ondóváladékban a spermiumok számát, mozgékonyságát, minőségét. Eredményül nagy tapasztalatú specialistánk elkészíti az ú.n. spermatogrammot.

Bakterológiai vizsgálat:
az ondóváladékból bakteriológiai tenyésztésekkel ellenőrizzük, hogy nem áll-e fenn fertőzés, mely befolyásolhatja a megtermékenyítő-képességet. [lelet: 1 hét]

PCT – Posztkoitális teszt:
azt vizsgáljuk, hogy a női szervezet nem ad-e túlzott immunválaszt a spermiumok megjelenésére, nem túl erős-e a hüvelyváladék spermiumokra gyakorolt szelekciós hatása.
A teszt során specialistánk mikroszkópban figyeli meg, hogy a spermiumok hogyan viselkednek a méh nyálkahártyáról vett mintával.

Szakorvosaink komplex módon vizsgálják ki mind a férfi, mind pedig a női szervezet anatómiáját, működését, a várandós állapot kialakulásához szükséges feltételeket.
A G1 Intézetben végzett vizsgálatokat, azok célszerű idejét és a kivizsgálás teljes folyamatát Ön megismerheti itt:
Ha nem jön a baba ... azaz, amit a meddőségi vizsgálatokról tudni érdemes

Laboratóriumi munkatársaink nagy szakmai tapasztalatra tettek szert az elmúlt évtizedekben, hiszen munkásságukat e témának szentelték az azóta megszűnt Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ általános és hormonlaboratóriumában.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.