Koronavírus teszt és diagnosztika

Új! Koronavírus tesztekTöbbféle COVID-19 teszt is elérhető a G1 Intézetben, a gyorsteszttől a diagnosztikai értékű vizsgálatokig.

Személyre szabottan, a tesztelés céljának leginkább megfelelő vizsgálat-típust javaslunk.
A mintavételt is elvégezzük biztonságosan, a szigorú előírásokat is betartva, Intézetünkben.
Az eredményt kiértékeljük, amiről hivatalos leletet adunk.

Közösségek számára megtervezzük és megszervezzük a csoportos mintavételt egyeztetett helyszínen, egyedi ajánlat alapján. Várjuk munkahelyi-, sport-, lakó- és más közösségek jelentkezését.

 

Tesztek, vizsgálatok

Új koronavírus (SARS-CoV-2, 2019-nCoV) tesztjeink árukban, a vizsgálat gyorsaságában, az eredmény pontosságában különböznek. Ezek az adott teszt típusától (működési elvétől, módszertanától) függenek elsősorban. Rendelkezésünkre állnak

  • gyorstesztek, amelyek a vírus kiváltotta, a szervezet által termelt IgM, IgG típusú antitestek detektálására alkalmasak akár aznap, kvalitatív immunassay módszerrel;
  • ELISA tesztek, amelyek a legkorábban termelődő IgA, az IgM, és a később megjelenő és legtovább fennmaradó IgG antitesteket képesek jelentősen nagyobb pontossággal kimutatni;
  • RT-PCR vizsgálat, amely a vírus örökítő-anyagának kimutatására, a fertőzöttség és a fertőző-képesség igazolására alkalmas – legnagyobb pontossága révén.

A fertőzöttség kimutatása mellett lehetséges annak időbeli lefolyásának követése, a vizsgálati módszerek komplex alkalmazása is.

A szükséges minta

  • Gyorsteszthez, ELISA teszthez vénás vért veszünk. (Ujjbegyből vett vércsepp csak gyorsteszthez használható, de ezt kevésbé ajánljuk, mert a vizsgálat pontosságát ronthatja.)
  • RT-PCR vizsgálathoz kenetet veszünk a garat és az orr nyálkahártyájáról.
    A mintavételt kiképzett szakemberünk végzi el egyeztetett helyszínen, az előírt speciális védő-felszerelésben, különleges biztonsági szabályok szerint.

Kinek érdemes tesztelnie?

Mindenkinek ajánljuk szolgáltatásainkat, akik szeretnék a maguk vagy közösségük tagjainak érintettségét felderíteni, arról hivatalos leletet kapni.

Munkáltatók, szervezetek, bármilyen közösség számára pedig segíthet jelentősen csökkenteni a közösségek járvány okozta veszteségeit. A teszteredmények segítik növelni a közösség működésének biztonságát, a tagok egészségének megőrzését – negatív és pozitív teszteredmény esetén egyaránt.

További részletek

Árjegyzék

Teljes tájékoztatónkból megsimerheti a vírust és a vizsgálati módszerek és kiértékelésük részleteit is.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.