Koronavírus teszt és diagnosztika

Új! Koronavírus tesztekTöbbféle COVID-19 teszt is elérhető a G1 Intézetben, a legelfogadottabb, diagnosztikai értékű PCR vizsgálatokig.

Már elérhetőek védettségi igazolványhoz szükséges szerológiai-, átvészeltség igazoló-, és oltás utáni ellenanyagszint ellenőrző CoViD−19 vizsgálatok is!

Személyre szabottan, a tesztelés céljának leginkább megfelelő vizsgálat-típust javaslunk.
A mintavételt is elvégezzük biztonságosan, a szigorú előírásokat is betartva, Intézetünkben.
Az eredményt kiértékeljük, amiről hivatalos, a PCR esetében többnyelvű leletet adunk.

Közösségek számára megtervezzük és megszervezzük a csoportos mintavételt egyeztetett helyszínen, egyedi ajánlat alapján. Várjuk munkahelyi-, sport-, lakó- és más közösségek jelentkezését.

 

Tesztek, vizsgálatok

Új koronavírus (SARS-CoV-2, 2019-nCoV) tesztjeink árukban, a vizsgálat gyorsaságában, az eredmény pontosságában különböznek. Ezek az adott teszt típusától (működési elvétől, módszertanától) függenek elsősorban. Végzünk

  • ELISA teszteket, amelyek az IgM, és a később megjelenő és legtovább fennmaradó IgG antitesteket képesek a gyorteszteknél jelentősen nagyobb pontossággal kimutatni. A legkorábban termelődő IgA tesztet nem végezzük.
  • RT-PCR vizsgálat, amely a vírus örökítő-anyagának kimutatására, a fertőzöttség és a fertőző-képesség igazolására alkalmas – legnagyobb pontossága révén.
    A gyakorlat azt mutatja, hogy a járvány állami szabályzásában (pl. kötelező karantén elkerülésére) az egyedül elfogadott eljárás, bel- és külföldön egyaránt.
    Sürgős esetben akár aznapra tudunk leletet adni – felár ellenében.
  • Antigén gyorsteszt, amely szintén a vírus örökítő-anyagát képes kimutatni, a fertőzöttségről és a fertőző-képességről adhat tájékoztatást, ezek igazolására azonban – kisebb pontossága miatt – nem alkalmas.

Antitest gyorstesztet (szerológia) nem végzünk annak bizonytalansága és korlátozott elfogadottsága miatt.

A fertőzöttség kimutatása mellett lehetséges annak időbeli lefolyásának követése, a vizsgálati módszerek komplex alkalmazása is.

A szükséges minta

  • ELISA teszthez vénás vért veszünk.
  • RT-PCR vizsgálathoz kenetet veszünk a garat és az orr nyálkahártyájáról.
  • Antigén gyorsteszthez szintén kenetet veszünk a garat vagy az orr nyálkahártyájáról.

A kenet vételt kiképzett szakemberünk végzi el egyeztetett helyszínen, az előírt speciális védő-felszerelésben, különleges biztonsági szabályok szerint.

(Ujjbegyből vett vércseppből nem vizsgálunk. Az csak antitest gyorsteszthez lenne használható. Az ilyen vizsgálatot azonban nem ajánljuk, mert a vizsgálat – amúgy is gyenge – pontosságát tovább ronthatja.)

Kinek érdemes tesztelnie?

Mindenkinek ajánljuk szolgáltatásainkat, akik szeretnék a maguk vagy közösségük tagjainak érintettségét felderíteni, arról hivatalos leletet kapni.

Munkáltatók, szervezetek, bármilyen közösség számára pedig segíthet jelentősen csökkenteni a közösségek járvány okozta veszteségeit. A teszteredmények segítik növelni a közösség működésének biztonságát, a tagok egészségének megőrzését – negatív és pozitív teszteredmény esetén egyaránt.

További részletek

Árjegyzék

Teljes tájékoztatónkból megsimerheti a vírust és a vizsgálati módszerek és kiértékelésük részleteit is.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.