Dr. Szabó Katalin

Dr. Szabó Katalin

szülész-nőgyógyász

Rendelés:
hétfő 16:40−20:40 óráig
Fax:
Fekvőbeteg háttérintézmény: SE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika.
Bemutatás:

Kedves Érdeklődő Páciensünk!

dr. Szabó Katalin

dr. Szabó Katalin

Be kell bemutatnom Szabó Katalint? Evezővel a kezében, válogatott élsportolóként ismerhetjük már. Ötéves kora óta versenyzik.
A G1 Intézetben DR Szabó Katalint van szerencsém bemutatni Önnek. Itt a lehetőség, hogy az elhivatott orvost is megismerje!

Szavaiból kitűnik, hogy küzdeni akarásával együtt ébredt hivatástudata.
 „Hogy miért lettem orvos? A válaszokat magam is kerestem.
Egyet gyermekkori emlékeimben találtam meg: talán előre kijelölt utat járok.
Egy mondat édesanyám Bébinaplójában:  'Kata 13 hónapos, első szava: csipesz'. Egy játék orvosi táskán olvasható gyermekírással:  'dr. Szabó Kata tulajdona'.
Igen, amióta az eszemet tudom orvos, azon belül sebész akartam lenni.”

Dr. Szabó Katalin orvosként is a tettek embere. Már orvostan-hallgatóként ápolói állást vállalt a Váci kórház sürgősségi osztályán. Amint megszerezte diplomáját, ugyanitt folytatta orvosként. Itt rájött azonban, hogy ebben a munkában legtöbbször nem láthatja meg betegei teljes gyógyulását. Ő így fogalmazza meg, miért fordult a szülészet-nőgyógyászat felé:
„Rájöttem, hogy pácienseimet a gyógyulás útjára nem csupán rávezetnem kell, hanem mindkettőnknek szükségünk van rá, hogy végig is segítsem, kísérjem rajta. A szülészet-nőgyógyászat területén találtam végül kellő motivációt és szenvedélyt, hogy ezt a hivatást életem végéig művelhessem.”

Általános orvossá válva sem kerülte a mélyvizet. Kezdetben a váci Sürgősségi osztályon, majd – hosszú ideig – háziorvosi ügyeletben szélesítette ismereteit. Rezidens-képzése mellett szülészeti-nőgyógyászati tapasztalatokat a váci majd a balassagyarmati kórház osztályain gyűjtött, aztán sebészi gyakorlatát mélyítette Vácott a Sebészeti osztály készenléti ügyeleteseként. Talán végül, a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára került, ahol ma is dolgozik.
Német és angol nyelven beszél.

Szülész-nőgyógyász munkájáról, betegeiről így vélekedik:
„Munkám során nélkülözhetetlennek tartom a türelmet. Igyekszem kialakítani a kölcsönös bizalmat, és hogy páciensem kérdéseire érthető nyelven adjak választ. Az ellátásnak az ő igényeinek, (lelki)állapotának is megfelelőnek kell lennie. Fontosnak tartom, hogy a rendelőt elhagyva a betegem elegendő jó élménnyel távozzon ahhoz, hogy a következő vizsgálatra félelmek nélkül érkezzen.”

Biztos vagyok benne, hogy Ön az orvos dr. Szabó Katalin tapasztalatára, hivatástudatára és kitartására is számíthat.

Tisztelettel:

Dr. Szőnyi György
G1 Intézet orvos-igazgató

Szakember-választó

Szülészet-nőgyógyászat Nőgyógyászat, szülészet

images/stories/thumbnails/sze-arc-szonyi-th.jpg
Dr. Szőnyi György

szülész-nőgyógyász, orvosigazgató

H:15–19, Sze:15–19, Cs:10–14 óráig

images/stories/thumbnails/sze-arc-gyurkovics-th.jpg
Dr. Gyurkovics Bence

szülész-nőgyógyász

péntek 16–20 óráig